Yderligere 10 bænke er opsat

I 2016 udskiftede vi 8 ældre bænke på Højsandet, Solfaldshøj ved Dybesø, Dybesøs vestside, Dybesøtangen og på Isefjordstien ved Løvstræde og på Nakke før Skredbjerg  i tillæg til den første bænk som Rørvig Foreningsråd opsatte på Højsandet ved rydningen i 2015.

Vi har i år yderligere opsat 10 bænke. Der er således ialt nu opsat 18 bænke. Ligesom sidste gang er opsætningen sket i samarbejde med Naturstyrelsen Vestsjælland, som har udpeget placeringen på deres arealer, og i samarbejde med Odsherred Kommune, som har godkendt placeringen på kommunens arealer.

De 10 nye bænke er placeret med 6 bænke i Sandflugtsplantagen, 1 på Korshage, 2 på Isefjordsstien og 1 ved Højsandet ved stien nedenfor rydningen

De 6 bænke i Sandflugtsplantagen er placeret som vist på kortet nedenfor. De fleste er udskiftninger af gamle udslidte og ofte forrådnede bænke.

Bænken på Korshage er en udsigtsbænk placeret diskret i en lavning på spidsen af Korshage, så den ikke ses fra landsiden. Placeringen er godkendt af Fredningsnævnet, Naturstyrelsen, Odsherred Kommune og Kystdirektoratet.

De to nye bænke på Isefjordsstien er opsat med 1 bænk ud for Skydebanen til erstatning for en ældre faldefærdig bænk, og 1 ny bænk længere sydpå ved pynten ud for Stavnsbjerg og ud for Rørmosen. Den sidste bænk er opsat med tilladelse fra Rørmosegård.

Alle bænkene er som tidligere udført af Skilteværkstedet under Naturstyrelsen Thy og i samme design. De sidste 10 bænke er alle med ryg. Vi har tilstræbt at fordele opsætningsarbejderne lokalt, således at bænkene denne gang er opsat af ”Rørvig Hus og Have”, Højsandsgården på Sandlodsvej. Internt er det foreningens landudvalg som har stået for koordineringen og bestillingen. Marianne Ek i vores bestyrelse har været meget aktiv og sørget for det praktiske vedrørende opsætningen.

Alle de 18 bænke vil få et diskret skilt i messing påsat med foreningens logo. Vi takker for samarbejdet med Naturstyrelsen Thy, Naturstyrelsen Vestsjælland, Odsherred Kommune, Kystdirektoratet og ikke mindst Rørvig Hus og Have. Vi takker også Landliggerforeningen, som i forbindelse med nedlæggelsen af denne forening i 2015 overførte 2/3 af sin formue på godt 60.000 kr., altså 40.000 kr. til vores forening til generelle formål, og som herved har bidraget økonomisk til vores projekt med at opsætte bænkene.

Vi håber at bænkene bliver til glæde for alle dem i Rørvig, som sætter pris på at nyde naturen i nogle minutters stilhed og at bænkene i øvrigt vil gøre deres til at helhedsindtrykket fra vores færden rundt i naturen ikke skæmmes af naturstridige opstillinger, men præges af samhør mellem naturen og vores indgreb. Så forhåbentligt vil I både nyde at sidde på dem – og se på dem!

IMG_0013  IMG_0012

Bænk på Isefjordsstien ud for Stavnsbjerg og udsigten fra denne bænk

IMG_0341        IMG_0025

Sandflugtsplantagen                                   Korshage

Naturstyrelsen - anvisning af bænke i Sandflugtsplantagen - Forår 2017 2

Placering af bænke i Sandflugsplantagen