Rørvigs naturværdier – Foreningen fremlægger resultatet af flere års arbejde

Rørvig By og Land har i regi af foreningens land-udvalg de sidste 3 år arbejdet på at opdatere og viderebearbejde redegørelsen ”Naturen i Rørvig Sogn – Forslag til Naturplanlægning”. Denne redegørelse udgav den daværende Rørvig Naturfredningsforening ” i 2006, og i 2007 blev den efter mindre tilretninger fremsendt til den nye Odsherred Kommune af Rørvig Foreningsråd.

Formålet med den opdaterede udgivelse er -udover en opdatering af de faktuelle forhold- at klarlægge og synliggøre de retningslinjer, som foreningen Rørvig By og Land arbejder efter i sit virke for at fremme områdets naturværdier og oplevelsesmulighederne i naturområderne. Områdets natur er af afgørende værdi ikke alene for Rørvig, men for hele Odsherred Kommune. Geografisk dækkes Rørvig Sogn – i daglig tale også kaldet Rørvighalvøen.

Vi præsenterer og opsummerer dette arbejde på vores generalforsamling. Forslagene vil yderligere kunne drøftes på vores debatmøde i efteråret. Det resultat vi fremlægger nu skal ikke betragtes som endegyldigt, selv om det har været længe undervejs. Vi bliver hele tiden klogere, og emnet er kompliceret. Efter input fra vores medlemmer, nye informationer, nye data og nye udviklinger er det hensigten løbende at opdatere redegørelsen.

Her kan du fordybe dig i resultaterne af vores arbejde. Vi viser 3 dokumenter:

Rørvigs naturværdier – før, nu og i fremtidenPejlemærker for Rørvig By og Lands arbejde

Dette dokument er en opsummering af resultaterne – for dig som hurtigt vil se hvad det går ud på.

Åben dokumentet Pejlemærker her.

 

Rørvigs Naturværdier – før, nu og i fremtiden – Redegørelse

Dette dokument er den egentlige redegørelse på i alt 49 sider – for dig som har tid, energi og lyst til fordybning i en mere udtømmende beskrivelse.

Åben dokumentet Redegørelse her.

 

Rørvigs Naturværdier – før, nu og i fremtiden – Bilag om Rørvigs geologiske historie og landskabsudvikling og om befolkningsudviklingen i Odsherred og Rørvig

Dette dokument er et bilag til redegørelsen på 28 sider med en uddybning af Rørvigs geologiske, natur- og landskabsmæssige historie og de senere års befolkningsforhold.

Åben dokumentet Bilag her.

God læselyst!