Nyt sommerhus på Korshage

MågeredenVi har fået flere henvendelser vedrørende opførelsen af et nyt sommerhus ved parkeringspladsen.

Det er således, at bræmmen mellem den lille plantage og strandengene ved Korshage ikke blev fredet i 1948, og det har ikke siden været muligt at vinde gehør for et fredningsbehov. Strandbeskyttelseslinje og skovbyggelinje blev i sin tid ophævet i forbindelse med vedtagelsen af en lokalplan for denne sommerhuszone. Byggeri i området styres derfor fortrinsvis af denne lokalplan og almindelige byggeregler.

Både den Korshage Grundejerforening og Rørvig Naturfredningsforening var involveret, da den nye ejer indsendte et projekt, som ville have fået en ødelæggende indflydelse på området. Dette projekt blev afvist, og der fremkom siden en ansøgning, som et langt stykke hen ad vejen tager hensyn til området. Det relativt store hus, som nu er bygget, er lovligt og i overensstemmelse med lokalplanen – og vi må desværre konstatere, at der er huse længere ude mod spidsen, som har en langt værre indflydelse på omgivelserne.