Rørvig Mølle – Åbent-hus arrangement med folkedans, salgsboder og arbejdende værksteder.

Den 21. juni – den tredje søndag i juni, er det Dansk Mølledag, hvor omkring 100 møller landet over, vil være åbne for besøg.  I Odsherred er det Lumsås Mølle og Rørvig Mølle, som holder åbent denne dag.  På Holbæk egnen er det Nr. Jernløse Mølle og Skamstrup Mølle. På Kalundborg-egnen  Ulstrup Mølle.

Som noget helt nyt, har vi her i Rørvig inviteret 24 folkedansere og 3 spillemænd fra Fårevejle Folkedanserforening, som giver opvisning på Møllepladsen foran Rørvig Mølle fra kl. 12 – 14. Fårevejle Folkedanserforening blev grundlagt i 1981, og har bl.a. optrådt på Plænen i Tivoli.

Vi fortsætter sidste års succes med at invitere fortrinsvis lokale, som vil bidrage med deres salgsboder, og nogle få med arbejdende værksteder. Der vil være salg af læderarbejder, billedkunst, udsøgte marmelader og kager, malet hvedekernemel fra en kværn, smykkearbejder, glas-ting, keramik, urteplanter i potter, salg af fine undulater m.m.og hjemmeslynget honning.  Yderligere vil der være strik, cremer, kjoler, skind fra Norden, forskellige olier og eddiker m.m. og demonstration af vævning.

Der vil også være arrangementer for børn. Vi har træ til at bygge med, tegne og malersager  til at male med : ”Mal din egen Mølle”, ”Byg din egen Mølle”.  2 små heste på 26 og 27 år vil komme og nyde at blive klappet og aet. Selvfølgelig vil der være udsalg af pølser fra grill, øl og vand.

Foreningen Rørvig By og Lands Møllelaug byder alle hjertelig velkommen. Der er gratis entre, parkering på tilstødende marker, og vi krydser fingre for, at vi får et rigtigt møllevejr med sol og vind og høj klar himmel. Arrangementet i Rørvig – vil –  i tilfælde af vedvarende regn – blive aflyst især af hensyn til folkedanserne.

Se mere om Dansk Mølledag med brochuren med de mange åbne møller på www.danskmoellerforening.dk