Rørvig Mølle - Klik for større udgave

Nyhedsbrev nr. 4 møllelauget 20/7-2020

Geopark Festival Film Høstfest Møllesten

RØRVIG MØLLE – opdag den fredede mølle

Med denne overskrift havde vi via Geopark Festival inviteret til at se vores mølle. Vi var spændte på, hvordan arrangementet ville forløbe, men det blev en ubetinget succes. Vi solgte 50 billetter og vore gæster var alle meget begejstrede for besøget, hvilket der er dokumentation for i RØRVIG MØLLE GÆSTEBOG.

Vi takker laugsmedlemmerne Yvonne, Vivi, Otto, Bente, Anne, Claus, Willy, Simon, Einar og Susse for medvirken til de 3 dejlige dage på møllen. De besøgende fik møllens historie fortalt krydret med anekdoter om håndværk og møllerens familie. Gæsterne viste alle interesse for mølleværket, tandhjul, materialer og møllens mekanik. Besøgene rundedes af med hjemmebag og kaffe, øl eller vand og en møllepose med informationer om Rørvig By og Land og flere møllehistorier.

I forbindelse med festivalen har Rørvig Møllelaug udfærdiget en folder, som kan ’snuppes’ ved informationstavlen oppe ved møllen eller ved Lodshuset nede i havnen. I forbindelse med Geopark Festivalen etablerede Rørvig Mølleudvalg og -laug permanente huller til flagstænger, så nu er det nemt at lave en flagallé.

Filmoptagelse

Vi er i lauget optagede af at formidle viden om møllens historie og virke gennem tiderne samt at dele viden om den kommende møllerestaurering. Derfor er vi gået sammen med fotograf John Olsen, Photodan om en
film, der fortæller om møllen gennem 178 år, dens betydning for byen og om den kommende restaurering.

Første del af filmen vil blive vist på den kommende generalforsamling 7. august. Når der fremover er aktiviteter ved møllen i forbindelse med restaureringen, vil det blive filmet og dermed dokumenteret.

Filmens slutning vil vise genindvielsen i 2024.

Høstfest torsdag 15.oktober 2020 på Sognegården

Vi ønsker nedsat et festudvalg! Hvis du har lyst til at være med til planlægning af en FLOT HØSTFEST, så giv lyd fra dig i en af de næstkommende uger. Kontakt laugsassistent Susse Brandt brandtsusse@icloud.com tlf. 51525307 laugsformand Tom Keller Bruun tkbvig2foto@gmail.com tlf. 51892265

RØRVIG MØLLELAUG har med tak modtaget en møllesten fra gammelt dansk land som gave. Mange tak.

Med venlig hilsen og på gensyn
Tom Keller Bruun

Hent nyhedsbrevet som PDF-fil her.