MØLLERESTAURERINGENS FINANSIERING ER PÅ PLADS

Billedet dokumenterer det påtrængende behov for restaurering af møllen

Møllens egentlige restaurering har et budget på 6,2 millioner kr. I dette tal er det forudsat, at Møllelauget udfører rydning og andre enkle arbejder til en værdi af cirka 400.000 kr. og foreningen anvender en betydelig del af sin kapital.

Restaureringen kan ikke stå alene, derfor arbejder Mølleudvalget allerede nu, før restaureringen er færdig, med en fase II, hvor formidlingen af møllens historie og funktion forberedes.

Mølleudvalget har idé om etablering af en beskeden skolestue til skolebesøg, et handicaptoilet og en besøgsmark med 10 eksempler på danske kornsorter, der kan have været malet i møllen. Besøgsmarken forventes at kunne etableres og drives i samvirke med foreningens Landudvalg og GeoPark Odsherred med Rørvig Møllelaug som drivende partner. Der forudsættes hovedsageligt fondsfinansiering. Tidshorisonten er 2023-24. Budget forefindes endnu ikke.

Med den meget store gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er finansieringen af møllens restaurering på plads. Den består nu af følgende donationer og forventet pengestrøm (Den betydelige økonomiske værdi af Laugets arbejde er ikke vist her):

Foreningen får venlig hjælp til mellemfinansiering fra Sparekassen Sjælland-Fyn, således regninger kan betales i perioden, før fondene efter mølleudvalgets reviderede regnskabsaflæggelse udbetaler gavebeløbene.

Einar Olsen, Mølleudvalgets formand