GEOPARK ARRANGEMENTET PÅ MØLLEN 3. JULI 2021

Møllelauget afholdt igen i år et arrangement i Geoparkfestival-regi. Gæsterne skal til dette købe en billet til et beskedent beløb – til gengæld får de en detaljeret gennemgang af den adskilte mølle og de får serveret kaffe eller the, samt hjemmebagte kager.

I år kom der en del flere end de, der forud havde købt billet (de købte dog billetter på stedet). Gæsterne fik – som på Mølledagen – en helt særegen og enestående oplevelse, da møllen er helt adskilt, så alle delene i mekanikken kan studeres. Ligesom der nu var lejlighed til at se den reetablerede skallegravskælder – dette kommer ikke til at opleves igen i gæsternes levetid!

Vejret var pragtfuldt og vores møllemark stod på dagen i blomst foran den vidunderlige udsigt over Isefjorden.

Dygtige møllelaugsmedlemmer var mødt op og gav også denne dag, individuelt eller i små grupper, en detaljeret fremvisning af møllens adskilte dele, herunder også forklaring om de mange nedbrudte dele, der nu restaureres eller fornys af foreningen. Laugsmesteren blev rost af gæster, for at de her modtog en kort og præcis redegørelse for det, der ikke umiddelbart var forståeligt for dem.

Som opfordret mødte nogle af gæsterne op i flere generationer med deres tegnegrej og tilbragte nogen tid med at skildre møllen i egne skitser.

Der var stillet flot an med kager bagt til lejligheden af møllelaugsmedlemmer, kaffe, sodavand, let fadøl og andre drikkevarer. Der var opstillet en lille bod med foreningens tryksager og møllevinen.

Dagens gæster fik lejlighed til at se møllens nye fundament godt på vej!


Einar Olsen, Mølleudvalgets formand