GEOPARK ODSHERRED DONERER MIDLER TIL RØRVIG MØLLE

Bestyrelsen for Fonden Geopark Odsherred har besluttet den 1. juli 2021 at donere 10.000 kr. til foreningens arbejde med møllen.

Fondens direktør noterer i sit brev, hvor donationen meddeles, at der er tale om et relativt lille beløb. Men ”ikke desto mindre ønsker Fonden at bidrage til projektet, og håber, at tilskuddet for eksempel kan gøre det muligt at afvikle et arrangement i, eller at udarbejde noget information om, møllen.”

Det oplyses samtidigt, at ”i vurderingen af fonds-ansøgningerne har bestyrelsens blandt andet lagt vægt på projekternes sammenhæng med Geoparkens temaer og sandsynligheden for, at projekterne kan gennemføres med de tildelte beløb.”

Mølleudvalget er taknemmelig for gaven, som falder fint i tråd med, at Mølleudvalget har indledt overvejelse om ,hvorledes og hvor formidlingen af møllens kultur og teknik kan finde sted, når møllen er restaureret og forventeligt kommer til at køre senest ved den nationale Mølledag i 2024.

Møllelauget har allerede et fint samvirke med GeoPark organisationen – og der har allerede fra foråret været samtaler om skoletjeneste og andre formidlingstiltag.

Einar Olsen, Mølleudvalgets formand