MØLLEFUNDAMENTET ER GODT PÅ VEJ

Arbejdet med den nederste del af møllefundamentet er godt på vej. Det dybe og brede randfundament er udstøbt og fundamentvæggen, der skal stå bag det snart genopførte oprindelige kampestensfundament er under opstilling.

Ingen nye fundamentdele vil blive synlige efter restaureringen, idet alt ligger i jorden, dels under det synlige kampestensfundament, dels under brodækkets bræddegulv.

Restaureringen udføres således, at der over brodækket kun vil findes udbedret originalt materiale. Dog bliver spån, vinger og mølleaksel nødvendigvis udført af nye materialer.

Skallekværnskælderens kampestensvægge føres som hidtil op til undersiden af den oprettede og oprindelige skallekværnskarm. Der bliver nu udført et usynligt dræn i kælderen, således at der ikke mere – som i 2004 – kan stå vand i kælderen. (Publikum har ikke adgang til denne kælder).

Foreningen har nu indkøbt 30 år lagret egetømmer til skallekværnen og møllekorpussets fodrem. Tildannelsen af dette begynder når murerentreprenøren er færdig med fundamentet.

Møllelauget er med i GeoPark Odsherred. I GeoPark Festivaldagene er Rørvig Mølle et besøg værd. Her kan den adskilte mølle ses lørdag den 3. juli 2021, klokken 11.00 til 17.00.

Køb billetter på billetexpressen.dk (Søg ’Møllen i Landskabet’).

Einar Olsen, Mølleudvalgets formand